March 25, 2018

SEMESTER 2






Salam and hi guys!

Happy good morning to ya and yah petang ni my mood is so happy go very lucky nak update new story dekat blog. Aku sengaja sertakan gambar pantai dekat atas sebab sekarang tengah homesick namati. Rindu kampung halaman. So sob sob. BTW cuaca petang ni leklok sangat kat Puncak Alam ni. Kat kolej petang ni pon takde lah sunyi sebab ramai yang keluar jongging, main futsal, badminton and all.Sekarang aku tengah tulis blog ni nyambil2 dengar orang2 kat bawah sana ber "huha huha".  Aku je dekat bilik tengah berjaya menjadi penternak lemak tepu. Tuh dia naa.

Syukur Alhamdulillah, pejam celik pejam celik dan sem 2 aku kat sini. Sebenarnyakan jujur aku cakap kau nak habiskan 1 semester tak lama sebenarnya. Cuma perjalanan untuk kau habiskan 1 semester tu je kau akan rasa lama sebab dipenuhi dgn assignment yang tertingket2. Kalau kau dah naik other semester, Ya Allah sungguh kau rasa sekejap je. 

Dulu aku pernah jugak kata dekat mak aku, lama nya nak habiskan satu semester ni mok. And now kau dah pon di semester kedua, dah senior dah kau. Dah meningkat umur dah macam2 perkara or anything else yang dah kau alami. Haah, baru sem 2 okay, and i known banyak lagi semester nak habis. Huhu. 

Nak habiskan sem 2 ni pon azab, jadual sem 2 ni sumpah aku cakap memang padat and fulll! Other senior pernah cakap sem 2 antara sem yang kau jangan harap dapat lelapkan mata dengn tenangnya sambil berlullaby dengan lagu The Cuppycake . Sekarang dah minggu keempat, kiteorang baru first assignment. Baru assignment yang first penat tu dah merasa nauzubillah dia. Yela, azab la jugak bagi aku yang Art Student ni. Ececeh. Tapi dalam Hati positifkan aje, takpe lumrah belajar bruh. Lagi empat sem je kau nak habis. My classmate merangkap my bff pernah bagitahu, ini semua demi mak ayah, bila rasa down ingat mak ayah. Yes untuk mak ayah.

Okaylah, kat bawah sini aku sertakan jugak beberapa kepingan gambar agar entry ni tidak membosankan kalian. Byeh 


View ni masa dekat Kolej Baiduri 1, malam2 memang lawa gila nak mati tempat ni. Serius aku kabo memang lawa. Menghadap kat depan tu Kolej Baiduri 1, Kolej Zamrud. 





Masa kat bilik lama dulu kalau time2 homesick boleh la jugak merenung keluar jendela, bayu pagi meniup lembut. Tapiiii sikarang bilik aku menghadap tepi kolej lelaki. Jendela ni dah di pasang dengan lapisan yang orang dekat luar tak boleh nampak kau. Hmm tak tahu orang panggil apa benda alah ni.






Ni singgahsana aku sekarang. Maaflah berserabut sebab den tak pandai mendeko.





This is my unicorn partner, my classmate, my macam2 lah. Sayang jugaklah tima koyak tengah malam kiteorang berkoyak sama2. Harap kau tak baca!





First assignment untuk subjek Typography. Den tak sekreatif macam awok2 semua ;)





View dari dalam kelas GDG. Sem ni Alhamdulillah dapat merasa imac pc. Boleh la kau berangan macam orang have have gitew. 





Ni yang selalu aku guna. Sayang sangat ni. Kalau boleh angkut bawak balik dah lama dah. huhu












1 comment:

  1. seronoknya duduk kolej. lama sudah tinggalkan waktu belajar. ;) goodluck sis :)

    ReplyDelete

Leave a comment and I will reply you guys back.