November 28, 2017

Zaman Tingkatan Enam SMKKMT




Assalamualaikum, dan salam hujan lebat.

Tadi ada terbaca satu tweet ni dekat twiderr yang berbunyi seperti diatas. Tweet ni betul2 buat aku teringat zaman2 childhood tingkatan 6 tahun lepas. Ok baru tahun lepas eh! huhuhu. That's really same with us. I akceli graduated from form 6. So many mores things yang kennot aku lupa masa tu selain dapat jumpa kawan2 baru yang perangai macam sakai.

First, aku dulu as penghuni asrama smkkmt. So disebabkan masa tu asrama kiteorg tak dikawal dengan rapi oleh sang pengetua lagi, aku pon selalu lah ke sekolah lambat. Eh, xdelah lambat mane, setakat orang kat asrama xde then baru aku nak gerak ke sekolah ja. Bukan selalu, but kadang2 kiteorg kena berabut bilik mandi. Tapi tulah, aku jenis kemana pon suka lambat2. Ehh, bukan budak nakal, tak nakal pon, bukan kaki ponteng. Alhamdulillah dah ke Uni skrg ni. hahaha

So, disebabkan selalu dtg sekolah lambat, mulalah takot nak ke perhimpunan. So decided nak mereput dalam kelas sementara yang lain diperhimpunan. Almaklumlah kelas kiteorg mase tu dekat belakang, dan ade cermin yang cukup gelap dri dilihat pengawas and da teacher2. Tepi kalau kau mengendap can see lah seketul2 yang ponteng tu. hehe. But, bukan sorg2 je ponteng, ofkos lah bawak geng.


Selalu beregeng dengan ketul ni lah <3 Kalau dikira dari segi beramai2,
lagi ramai member satu bilik.


Lain punya cerita, budak asrama memang never ever everr lari dari tidur dalam kelas. So masa dalam kelas dulu, kiteorg digelar squad tidor cuase dia punya berderet tidur time cikgu tengah mengajar. Maklonglah, naik turun tangga, turun solat, turun prep, turun macam2 turun dah aku lalui. Dah la bilik kat tengkat 3.Dia punya fuhhh tu. 

Then, masa tingkatan 6 la kau baru mengerti apa erti pentingnya baju kurung. Why ? becuase aku bukan seorang yg suka pakai baju kurung sgt dulu. That why aku tak banyak koleksi bajus2 kurung like u olls. Org kate pakai baju same. Eh? dia tak tahu ke org sekarang dah ada teknologi mesen basuh. Dalam gua betul la dia ni. 

Aku punya tak suka masa tingkatan 6 is sebab selalu kena heret kerusi pergi kelas sebelah, benda ni boleh buat mood aku jatuh terjunam atas lantai nak ambik balik pon dah malas. Paling stress the subject mase tu is MUET. Aku tak berapa suka belajar matsaleh ni ekceli. huhu. Tapi tulah skrg acah pandai. LOL.

Tingkatan 6 dulu aku paling suka lepak bilik PIBG sebab nak ambik aircond. Ye tu jahh.

Ni gambar masa mula2 tingkatan 6 dulu. Sekarang dah tinggal berapa bijik ketul je.
Dah la dua org boboy tu sakei pegi pindah kelas sebelah.


View dari dalam kelas, boleh nampak that Dewan Ibnu Sina aka Hotel Sina 
tempat aku bergraduasi. 


Ni ahli kelas tak termasuk abg boy. Mase ni kakak2 jpam ni tengah celebrate
pibeday Madhiah. Konon duit rm50 hengget dia curi. 
I donnolah why gambar ni sengget, korg pndai2 la pusing laptop ye. hahaa


So after all, tinggal yang ni jela isi dalam kelas Enam Atas UKM 
yg berjaya graduated dengan jayanya. hahh. bangga kami anak Mesia. 


So yah, banyak lagi ceritut senanya kalau nak diungkit, tapi aku malas. Mata ajak tidor dah. Esok kelas Dr.Sharkawi takde, tapi kena ganti kelas lain. Duh. Sakitnya tuh disini. 

In Memories 6Atas UKM <3

*Lupa nak kabo why UKM? Bkn kiteorg pelajar Uni Kebangsaan Malaysia tau. Dulu nama kelas 6 Assyura. Tapi ditukar kpd nama universiti. Sebab? ntah lah, tak sempat tanya cikgu. 


Salam Uitm dihatiku. 







2 comments:

  1. and i suddenly rindu hri2 belajar dulu

    ReplyDelete
  2. jemput la join n meriahkan segmen GA kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2018/02/wonderful-march-giveaway-by-raydah.html

    ReplyDelete

Leave a comment and I will reply you guys back.